KAZA

04 Ocak 2024 tarihinde saat 08:45 civarında, 22 haftalık hamile dernek kurucularımızdan (Yasemin Usta'nın kız kardeşi ) Çiğdem Usta Raifoğlu (35) kızı Nilüfer Raifoğlu’nu (7), aracıyla Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Altınşehir Okulu'na götürüyor. Araçlarını park ettikten sonra okul giriş kapısına doğru yürürken (iddialara göre güvenli sürüş eğitimi almış olan) kadın sürücü N.D. yönetimindeki araç, kolejin önündeki park alanından seyir haline geçerken kontrolü kaybederek aracın ön kısmıyla Çiğdem Usta Raifoğlu ve kızı Nilüfer Raifoğlu'na hızla çarptı ve aracın önünde sürükledi. Çiğdem Usta Raifoğlu aracın sağ ön tarafına savrulurken, kızını Nilüferi ise  aracın ön kısımları ile okul girişi önünde araç çalışır vaziyette duraklama halinde olan sürücü B.K.’nın sevk ve idaresindeki jeepin sol ön jant, lastik ve sol yan kısımlarına çarparak iki araç arasında sıkıştırarak duruyor.

O kadar hızla çarpıyor ki B.K’nın  aracı da çarpmanın etkisiyle savrularak sağ ön tampon ve sağ ön çamurluk kısımları ile yine okul girişi kapısında park halinde olan aracın arka sol köşe tampon kısımlarına çarpıyor.

Üç araçlı yayaya çarpma yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geliyor.

 

HUKUKİ SÜREÇ HAKKINDA 

Trafik kaza tespit tutanağına göre Bu kazanın oluşumunda araç sürücüsü N. D.  2918 sayılı KTK’nın 67/1 – A (park yapmış taşıtlar arasından çıkarken, duraklarken veya park yaparken, taşıt yolunun sağına ve soluna yanaşırken, sağa veya sola dönerken, karayolunu kullananalar için tehlike doğurabilecek ve bu hareketlerinin zorlaştıracak şekilde davranmak ) maddesinin ihlal ettiği görüş ve kanaatine, sürücü beyanları ve kaza mahallinde yapılan inceleme ölçüm ve araştırmalar ile kaza anına ait kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda varılmıştır.

Jeep’in sürücüsü B.K. polis merkezindeki ifade beyanında Aracım nizami park halinde idi bende aracın içersindeydim. Bir anda sol taraftan hızla gelen bir aracın aracımın sol tarafına vurması ile irkildim.Aracım yaklaşık 1 metre sağ doğru kayarak sağda bulunan araca çarptı. Ben tam sol sürücü kapısından aşağı doğru inecektim ki çevredekiler aracın altında ve solunda 2 yaralı şahsın olduğunu, aracın sağ kapısından inmemi söyledi…..araçtan inince yayaların aracımın altına doğru sürüklendiğini gördüm. Hemen çevredekilerle anne kızı aracımın altından çıkardık.

Çarpan şahıs N.D.

 Polis merkezindeki ifade beyanında , çocuğumu okula bıraktım ve tekrar işe gitmek üzere aracıma bindim. Emniyet kemerimi taktım aracımı çalıştırdım.Ardından sürücü tarafından paspas üzerinde bulunan yıkama esnasında bırakılmış kağıdı ayağımla çektimve ayağımın bir yere takıldığını hissettim. Araç birden kontrolden çıktı ve hızla çarptı..…”

Bursa 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki beyanında “Emniyette verdiğim İfademi tekrar ederim, aracıma binip emniyet kemerimi bağlayıp aracı çalıştırdım, yerde yıkama kağıtları vardı onu ayağımla düzeltmeye çalışırken aracın kontrolünü kaybettim gaza bastım duramadım hiçbir şey görmedim arabaya çarptım orada durdum sonra fark ettim ki önümde insanlar varmış saniyelik birşeydi fark etmedim kime çarptığımı görmedim 15 yıllık araç kullanırım alkollü değildim.”

 Bursa 2. Sulh Ceza Hakimliği  04.01.2024 tarihinde Şüpheli N.D. hakkında Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan Yurt Dışına Çıkmamak Suretiyle Adli Kontrol Altına Alınmasına karar verdi.

 

23.01.2024 tarihli Bilirkişi Raporuna Göre

Araç Sürücüsü N.D.’nin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun aşağıdaki maddelerine uymadığı görülmüştür

Trafik işaret ve kurallarına uyma zorunluluğu: Madde 47 d) Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymak zorundadırlar.

Araç manevralarını düzenleyen kurallar:Madde 67 – Manevralarda aşağıdaki kurallar uygulanır.a) Sürücülerin, park yapmış taşıtlar arasından çıkarken, duraklarken veya park yaparken taşıt yolunun sağına veya soluna yanaşırken, sağa veya sola dönerken, karayolunu kullananlar için tehlike doğurabilecek ve bunların hareketlerini zorlaştıracak şekilde davranmaları yasaktır.

Trafik kazalarında sürücü kusurlarının tespiti ve asli kusur sayılan haller: Madde 84 – Araç sürücüleri trafik kazalarında; l) Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak park edilmiş araçlara çarpma hallerinde asli kusurlu sayılırlar.

Kuralları gereğince kazanın oluşumundan sürücü N.D.’nin BEDENİ VE HASARLARDAN dolayı %100 ASLİ KUSURLU olduğu, yayalar Çiğdem Usta Raifoğlu ve Nilüfer Raifoğlu’nun kazanın oluşumunda KUSURSUZ olduğu kanaatine varılmıştır.

SAĞLIK DURUMLARI HAKKINDA 

Nilüfer Raifoğlu ; 112 acil servisi tarafından Bursa Uludağ Tıp Fakültesi'ne getirildi.
Sağ bacağında ezilme morarma, sol bacağında femur şaft, tibia fibula da 3 kırık tespit edildi. Tıp fakültesi ameliyat önermesine rağmen hastanede yer olmaması nedeniyle 3-4 gün ameliyat için beklenmesi gerektiğini söyledi. Ancak acil bir durum olduğundan dolayı 3 kırıkla acı içinde 3-4 gün bekletemeyeceği belirterek, tedavi red formu imzalayarak “hayati riskle” Özel Medicabil Hastanesi'ne sevk edilmesi sağladı. Aynı gün gerçekleşen, yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından, 9 Ocak 2024 tarihinde taburcu edildi. Halen acısı ve ağrısı devam etmektedir. Evde sağlık hizmetleri düzenli olarak ameliyat olan bacağına pansuman yapmaktadır. Kaza ile ilgili yaşadığı kabuslar nedeniyle hala ajite bir durumda. Maalesef  fizyolojik ve psikolojik olarak iyileşmesi için uzun bir zamana ihtiyaç var. Özel Medicabil Hastanesi Başhekimliği Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporuna göre femur şaft kırığı tanısıyla ameliyat olan hastanın 04.01.2024 – 17.02.2024 tarihleri arasında istirahati uygundur raporu verildi. Doktoru bacağının ve psikolojisinin durumuna göre rapor süresini uzatılabileceğini söyledi. Bacağında büyümeyi etkileyen kemiklerin kasların ne kadar zarar gördüğü bilinemediği için herhangi bir engel kalıp kalmayacağını doktorlar henüz söyleyememektedir. 4-6 ay sonra bacağındaki platinin çıkarılması için tekrar ameliyat olacaktır.

 Çiğdem Usta Raifoğlu, 112 acil servisi tarafından Bursa Uludağ Tıp Fakültesi'ne getirildi. Ancak hamile olduğu için müdahaleler kısıtlıydı ve vücudunda morluklar ile ezilmeler mevcuttu. Kızı  Nilüfer'in ameliyatı için tıp fakültesinde tedavi red formu imzalanarak, o da Özel Medicabil Hastanesi'ne sevk edildi. Plasenta riski sebebiyle 2 gün hastanede gözlem altında tutuldu ve ardından takibi yapıldı. Düşük riski nedeniyle tedavi edildi.Hamilelik sürecinin zaten başlı başına hassas bir dönem olduğunu düşündüğümüzde, yaşanan kazanın getirdiği psikolojik etkiyi tarif etmek oldukça zor...

Dileğimiz, en kısa sürede fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıklarına kavuşmaları ve bebeğin de zamanında sağlıklı bir şekilde doğmasıdır.

Bu zor süreçte bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Arayan, soran ve yanımızda olan herkese minnettarız.

Haberdar Olmak için