Türkiye'de trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliğinin arttırılması amacıyla hayata geçirilen "Trafikte Küçük Hata Yoktur!" projesi çerçevesinde, Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya Trafikte Mağdurlarını Anma Günü Programı gerçekleşti. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet YAVUZ, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Birol EKİCİ, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Özcan YILDIRIM, TBB Eğitim Müdürü Cenk KADIOĞLU gibi önemli kamu kurumlarının temsilcileri, aynı zamanda Trafikte Haklarım Derneği Başkanı Yasemin USTA & Serdar Evlin, Trafik Mağdurları Derneği Başkanı Yeşim AYÖZ, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat SUYABATMAZ, Trafikte Ortak Akıl Platformu'ndan Sayın İbrahim AYBAR gibi değerli sivil toplum örgütleri yöneticileri bu programda  bir araya geldi.

Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü programını Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa ILICALI'nın koordinatörlüğünde düzenlendi. Bu anlamlı gün, trafik kazalarında hayatını kaybedenleri anma ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturma amacını taşıyordu.Program  moderatörlüğünü ise RadyoTrafik İstanbul'dan Kerim Öztürk üstlendi. Katılımcılar, trafikteki sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak, bir araya gelerek ortak akıl oluşturmanın önemine vurgu yaptılar. Etkinlik, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek işbirliği içinde çalışmalarını sağlamak adına büyük bir fırsat sunmuştur.

 Bu tür etkinlikler, toplumun trafik kurallarına ve güvenli sürüş alışkanlıklarına daha duyarlı olmasını sağlayarak trafik kazalarını azaltmaya yönelik önemli bir adım olmaktadır.

Katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.

Haberdar Olmak için